De gepaste simkaart vinden voor mijn GSM / smartphone

Simkaart

De klassieke simkaart wordt in het algemeen gebruikt in de klassieke GSM's en de oudere smartphones. Met klassieke GSM's bedoelt men de draagbare telefoons waarmee men kan bellen en sms-en, maar waarmee het niet mogelijk is op internet te gaan noch zijn mailbox te consulteren. Met smartphones bedoelt men de draagbare telefoons waarmee men bovenop het bellen en het sms-en ook op het internet kan gaan en mails kan consulteren en versturen,... De standaard simkaart is de grootste kaart en is ongeveer even groot als een stuk van 2 euro.

Micro-simkaart

De micro-simkaart wordt in het grootste deel van de smartphones (iPhone, Samsung Galaxy S, Sony Xperia, Nokia Lumia,...) gebruikt en in tablets (iPad, Samsung Galaxy Note...). Met smartphones bedoelt men de draagbare telefoons waarmee men bovenop het bellen en het sms-en ook op het internet kan gaan en mails kan consulteren en versturen,... De micro-simkaart is kleiner en is ongeveer even groot als een stuk van 1 eurocent.

Nano-simkaart

De nano-simkaart wordt in de meest recente modellen van de smartphones gebruikt (iPhone 5, Nokia Lumia 1520, HTC One M8,...) en in mini-tablets (iPad-mini,...). Met smartphones bedoelt men de draagbare telefoons waarmee men bovenop het bellen en het sms-en ook op het internet kan gaan en mails kan lezen en versturen,... De nano-simkaart is de kleinste en is kleiner dan een stuk van 1 eurocent.